×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima krijgt nieuw boek Het Loo

  Prinsessen bij afscheidslunch museumdirecteur

  De prinsessen Margriet en Máxima waren vrijdag op Paleis Het Loo om aan te schuiven bij de afscheidslunch van directeur Ter Molen. Prinses Máxima kreeg daarbij uit diens handen het eerste exemplaar van 'Paleis Het Loo - Een koninklijk museum'. Het is het eerste deel van een drieluik over de bouw, de inrichting en de bewoning van het paleis. De omvangrijke uitgave geeft een veelzijdig beeld van de talrijke historische interieurs en belicht de belangrijkste voorwerpen uit de verschillende collectieonderdelen. In het boek wordt aan de hand van tekst en prachtige foto's stilgestaan bij de tientallen paleisvertrekken die tezamen een beeld geven van drie eeuwen vorstelijke wooncultuur bij de Oranjes. In chronologische volgorde komen alle (her)ingerichte vertrekken aan de orde, beginnend met de appartementen van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II en eindigend met de zitslaapkamer van prinses Juliana. Ook de tuinen worden uitgebreid beschreven.


  1 juni 2012 - 13:26