×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima krijgt Machiavelliprijs

  Willem-Alexander en Pieter van Vollenhoven ook present

  Prinses Máxima neemt woensdag 8 februari in Nieuwspoort in Den Haag de Machiavelliprijs in ontvangst. Máxima ontvangt de prijs ‘voor de uitzonderlijke communicatieve kwaliteiten die de afgelopen tien jaar haar werk als Prinses der Nederlanden hebben gekenmerkt,' aldus het juryrapport van de Stichting Machiavelli. Prinses Máxima houdt een korte toespraak tijdens de bijeenkomst, waarbij ook prins Willem-Alexander en Pieter van Vollenhoven aanwezig zullen zijn. Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli, reikt de prijs uit.


  Prof. mr. Pieter van Vollenhoven kreeg de Machiavelliprijs in 2005 voor de manier waarop hij als voorzitter van de nationale Onderzoeksraad naar Veiligheid een duidelijk en overtuigend gezicht heeft gegeven aan het onafhankelijk veiligheidsonderzoek in Nederland. ‘Hij straalt onafhankelijkheid, betrokkenheid en zichtbaarheid uit. En dat op een gebied dat slechts transparantie en geen compromissen duldt: de fysieke veiligheid in ons land,’ aldus de Stichting Machiavelli.

  26 januari 2012 - 14:49