Máxima knipt en plakt op jongerenconferentie

Vandaag was prinses Máxima in Utrecht voor een conferentie over Jongeren en Geld. Ze kreeg daarbij van Marijke Vos, ex-Tweede Kamerlid namens GroenLinks en tegenwoordig voorzitter van de stichting 'Weet wat je besteedt', het eerste exemplaar van het boek MoneyMindsets overhandigd. Daarna nam de prinses deel aan één van de workshops, waarbij ze samen met jongeren een moodboard maakte. Prinses Máxima bezocht ‘Jongeren & Geld’ in het kader van haar erevoorzitterschap van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken.

Vandaag was prinses Máxima in Utrecht voor een conferentie over Jongeren en Geld. Ze kreeg daarbij van Marijke Vos, ex-Tweede Kamerlid namens GroenLinks en tegenwoordig voorzitter van de stichting ‘Weet wat je besteedt’, het eerste exemplaar van het boek MoneyMindsets overhandigd. Daarna nam de prinses deel aan één van de workshops, waarbij ze samen met jongeren een moodboard maakte. Prinses Máxima bezocht ‘Jongeren & Geld’ in het kader van haar erevoorzitterschap van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken.

De Stichting Weet Wat Je Besteedt is opgericht om de financiële zelfredzaamheid onder Nederlandse jongeren te vergroten door samen met jongeren ideeën te ontwikkelen die hen hiermee kunnen helpen. Onderzoeksbureau Motivaction heeft namens de Stichting onderzoek gedaan naar de verschillen in uitgavenpatronen onder jongeren.