×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima kiest voor Jan Taminiau

  Voor ontwerper komt een jongensdroom uit

  Máxima kiest voor Jan Taminiau

  Blauw voert de boventoon in de Nieuwe Kerk. Máxima heeft gekozen voor een jurk en cape in royal blue van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Máxima draagt een gouden tiara. Die is gemaakt in opdracht van koning Willem III, voor zijn vrouw koningin Emma. Het afneembare midden saffier is een erfstuk van koningin Anna Paulowna, de echtgenote van Willem II. De robe met sleep en biais heeft een flinterdunne laag van chiffron, opengewerkte motieven en is rijkelijk geborduurd. Koning Willem-Alexander draagt bij zijn rokkustuum het Ordelint en de borstster van Ridder Grootkruis in de Militaire Willemsorde. Taminiau is apetrots, laat hij weten via Facebook. “Toen ik werd gevraagd om deze jurk te mogen ontwerpen voelde ik me vooral nederig”, schrijft hij. “Voor mij is het een jongensdroom die uitkomt: het mogen kleden van de koningin van Nederland. Ik voel me trots dat ik als Nederlandse ontwerper een bijdrage mag leveren aan dit mooie moment.”

  30 april 2013 - 14:26