×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in Parijs

  Prinses speecht voor VN

  Prinses Máxima was vanochtend in Parijs bij de jaarlijkse vergadering van Principles for Responsible Investment (PRI), een organisatie van de Verenigde Naties. Prinses Máxima hield de openingstoespraak op deze bijeenkomst en sprak over het belang van consumentenbescherming en passende, eerlijke, transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening aan lage inkomensgroepen. Prinses Máxima riep in haar toespraak investeerders in microfinanciering op om de zogenoemde investeerdersprincipes te tekenen.

  Tijdens een mede door prinses Máxima geïnitieerde bijeenkomst in januari 2011 in Den Haag ondertekende een eerste groep internationale investeerders de investeerdersprincipes: the Principles for Investors in Inclusive Finance. Met het tekenen van deze principes committeren investeerders zich aan eerlijke, transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en 300 miljoen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, spaar- of bankrekeningen en verzekeringen.

  Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Sinds juni 2011 is prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

  15 september 2011 - 12:09