Máxima houdt toespraak bij ‘Be Social’

Prinses Máxima heeft op dinsdag 20 april in Den Haag een toespraak gehouden tijdens de conferentie ‘Be Social, Make Profit: Financing the Future of Developing Countries’. De conferentie werd georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO).

Prinses Máxima heeft de toespraak gehouden in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’ van de Secretaris-Generaal der Verenigde Naties. Overige vooraanstaande (inter)nationale sprekers tijdens deze conferentie zijn onder meer Gerard Kleisterlee, CEO van Philips en Iqbal Quadir, oprichter van GrameenPhone. De conferentie wordt bijgewoond door 300 bestuurders uit het bedrijfsleven, de financiële sector, de ontwikkelingssector, de academische wereld en de overheid. Onder deze aanwezigen bevond zich ook prins Carlos.

Foto: RVD

 

FMO is de internationale ontwikkelingsbank van Nederland. FMO investeert risicodragend kapitaal in bedrijven en financiële instellingen in ontwikkelingslanden die (nog) geen toegang hebben tot de gangbare bronnen van vreemd en/of risicodragend vermogen. Het doel is florerende bedrijven en financiële instellingen te creëren die als motor fungeren voor duurzame groei in hun land.