×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima houdt toespraak bij ‘Be Social’

  Prinses Máxima heeft op dinsdag 20 april in Den Haag een toespraak gehouden tijdens de conferentie ‘Be Social, Make Profit: Financing the Future of Developing Countries’. De conferentie werd georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO).

  Prinses Máxima heeft de toespraak gehouden in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’ van de Secretaris-Generaal der Verenigde Naties. Overige vooraanstaande (inter)nationale sprekers tijdens deze conferentie zijn onder meer Gerard Kleisterlee, CEO van Philips en Iqbal Quadir, oprichter van GrameenPhone. De conferentie wordt bijgewoond door 300 bestuurders uit het bedrijfsleven, de financiële sector, de ontwikkelingssector, de academische wereld en de overheid. Onder deze aanwezigen bevond zich ook prins Carlos.

  Foto: RVD

   

  FMO is de internationale ontwikkelingsbank van Nederland. FMO investeert risicodragend kapitaal in bedrijven en financiële instellingen in ontwikkelingslanden die (nog) geen toegang hebben tot de gangbare bronnen van vreemd en/of risicodragend vermogen. Het doel is florerende bedrijven en financiële instellingen te creëren die als motor fungeren voor duurzame groei in hun land.

  20 april 2010 - 13:45