×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima geeft het startsein

  Joggend inburgeren met Be Interactive

  Vanochtend heeft prinses Máxima in Amsterdam een werkbezoek aan het hardloopinitiatief voor vrouwen, Be Interactive, gebracht. Deze stichting helpt geïsoleerde - en veelal gesluierde - vrouwen door middel van sport mee te laten doen met de samenleving. De vrouwen trainen voor deelname aan een hardloopevenement. Maar hardlopen is niet het doel, daarom is er ook een wandelgroep. 'Met gewoon lopen kom je ook in contact,' vertelt een van de deelneemsters aan de prinses. In een gemoedelijk kringgesprek - met veel gelach en veel ringtones tussendoor - vertellen de groepsleiders over de groepen die zij leiden en hoe de groepen tot stand zijn gekomen. Sommige groepen gaan inmiddels van moeder op dochter. En de mannen? Die zijn af en toe best jaloers en reageren soms afkeurend over de hardloopplannen van hun vrouwen. Zelf lopen de mannen soms al achter op de taalvaardigheid van hun vrouwen, iets wat tien jaar geleden bijna ondenkbaar was. Net als gesluierde vrouwen die in een groepje door het Amsterdamse bos rennen. 'Dat was wennen. De Nederlandse meisjes in strakke pakjes keken ons wel raar aan. Aapjes kijken,' bekent een groepsleidster. 'Nu kijkt niemand meer raar op.' Iedereen kan dan ook beamen dat zichtbaarheid erg belangrijk is. Na afloop van het gesprek gaat iedereen naar buiten, want de dames van Be Interactive hebben niet voor niets hun hardloopkleding aangetrokken. Nadat Máxima het fluitsignaal heeft gegeven, rennen de dames weg en stapt de prinses de auto in.


  Vanochtend heeft prinses Máxima in Amsterdam een werkbezoek aan het hardloopinitiatief voor vrouwen, Be Interactive, gebracht. Deze stichting helpt geïsoleerde – en veelal gesluierde – vrouwen door middel van sport mee te laten doen met de samenleving. De vrouwen trainen voor deelname aan een hardloopevenement. Maar hardlopen is niet het doel, daarom is er ook een wandelgroep. ‘Met gewoon lopen kom je ook in contact,’ vertelt een van de deelneemsters aan de prinses. In een gemoedelijk kringgesprek – met veel gelach en veel ringtones tussendoor – vertellen de groepsleiders over de groepen die zij leiden en hoe de groepen tot stand zijn gekomen. Sommige groepen gaan inmiddels van moeder op dochter. En de mannen? Die zijn af en toe best jaloers en reageren soms afkeurend over de hardloopplannen van hun vrouwen. Zelf lopen de mannen soms al achter op de taalvaardigheid van hun vrouwen, iets wat tien jaar geleden bijna ondenkbaar was. Net als gesluierde vrouwen die in een groepje door het Amsterdamse bos rennen. ‘Dat was wennen. De Nederlandse meisjes in strakke pakjes keken ons wel raar aan. Aapjes kijken,’ bekent een groepsleidster. ‘Nu kijkt niemand meer raar op.’ Iedereen kan dan ook beamen dat zichtbaarheid erg belangrijk is. Na afloop van het gesprek gaat iedereen naar buiten, want de dames van Be Interactive hebben niet voor niets hun hardloopkleding aangetrokken. Nadat Máxima het fluitsignaal heeft gegeven, rennen de dames weg en stapt de prinses de auto in.

  Be Interactive ontving in mei 2010 uit handen van prinses Máxima een prijs tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds – waarvan Willem-Alexander en Máxima het beschermpaar vormen – is voor initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen met elkaar verbinden.

  11 januari 2011 - 11:32