×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima en Willem-Alexander voortdurend op reis

  Prinses in Zuid-Amerika, Alexander naar Afrika.

  Prinses Máxima en prins Willem-Alexander wonen de afgelopen dagen zo'n beetje in het vliegtuig. Na een korte week in New York, voor diverse conferenties vertrok Máxima naar Paraguay. Willem-Alexander ging naar Duitsland, voor een toespraak. Aan het reizen naar het buitenland komt ook volgende week geen einde. Wellicht dat Máxima met de kinderen naar Italië gaat om daar (een deel) van de herfstvakantie door te brengen. De Prins van Oranje woont als voorzitter van de VN Adviesraad voor Water en Sanitatie op woensdag 15 oktober in Pretoria, Zuid-Afrika de viering bij van Global Handwashing Day. Deze dag is in het leven geroepen om mensen ervan bewust te maken dat zij hun handen met water en zeep moeten wassen, bijvoorbeeld na toiletbezoek en voor het bereiden van eten. Nu sterven er elk jaar meer dan 3,5 miljoen kinderen onder de vijf jaar aan diarree en longontsteking, grotendeels doordat mensen niet de gewoonte hebben hun handen met water en zeep te wassen.


  De viering van Global Handwashing Day vindt wereldwijd in en om scholen plaats en wordt gehouden in het kader van het Internationale Jaar van Sanitatie. Een partnerschap van diverse internationale organisaties waaronder UNICEF, de Wereldbank, John Hopkins University School of Public Health en een aantal bedrijven, waaronder Unilever en Procter & Gamble organiseert de dag. Na terugkeer in Nederland heeft hij even rust van het reizen. Hij wordt pas weer op 4 november in China verwacht.

  10 oktober 2008 - 10:48