Máxima bij G20

Prinses Máxima wordt ‘Honorary Patron’ van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI). Ze is gevraagd voor dit wereldwijde initiatief vanwege haar rol als Speciaal Adviseur van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties. Zij zal vooral de synergie tussen de VN en de G20 versterken op het gebied van universele toegang tot financiële diensten en haar jarenlange ervaring inzetten om inclusieve financiering wereldwijd verder op de kaart te zetten.

De prinses zet zich al jarenlang in binnen- en buitenland in voor een transparante financiële sector en toegang tot financiële diensten, zoals spaarrekeningen, leningen, verzekeringen voor iedereen die dit nodig heeft.

Er is nog een lange weg te gaan. De helft van de wereldbevolking is van financiële diensten verstoken. Het ontbreken van financiële diensten is een rem op de ontwikkeling van mensen, bedrijven en landen. Prinses Máxima pleit voor toegang voor een ieder, tegen redelijke kosten, tot een heel scala aan financiële diensten, verleend door een diversiteit aan solide instellingen. Zowel particulieren als ondernemers hebben financiële diensten nodig, en zowel kleinere als middelgrote ondernemingen.