×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima bezoekt ‘Levensboeken’

  Prinses Máxima heeft vandaag het project ‘Levensboeken’ van Stichting HOF Promotie Haags Vrijwilligerswerk bezocht. Dit initiatief won in mei 2009 een Appeltje van Oranje; de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle initiatieven die groepen mensen verbinden. De prinses sprak met de initiatiefnemers van het project en met een aantal vrijwilligers en deelnemers. 


  In het project ‘Levensboeken’ maakt een vrijwilliger samen met een oudere een boek over zijn of haar leven. Aan de hand van vaste thema’s als jeugd, geluk, gezin kan de vrijwilliger de levensgeschiedenis van de betrokken persoon opschrijven. Daarbij komen hoogte- en dieptepunten uit het leven van de oudere aan bod. Het project brengt vrijwilligers in nauw contact met ouderen. Voor ouderen betekent het levensboek een tastbaar bewijs van hun levenservaringen. 

  Stichting HOF heeft het project Levensboeken uitgebreid naar andere doelgroepen zoals mensen met een verstandelijke beperking of dementerende ouderen. In 2010 verspreidt HOF met steun van het Oranje Fonds het project uit over het hele land. Prinses Máxima werd tijdens het bezoek bijgepraat over beide ontwikkelingen.

  Bron RVD

  8 maart 2010 - 16:36