×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima aanwezig bij G20-bijeenkomst

  Prinses Máxima was maandag aanwezig in Frankfurt bij een G20-bijeenkomst over financiële dienstverlening aan het MKB. Máxima hield in Frankfurt een korte speech over het belang van toegang tot financiële diensten voor iedereen, niet alleen voor de kleine ondernemer door middel van een microkrediet en andere financiële diensten, maar ook voor het MKB. De Prinses pleitte voor een integrale benadering van financiële dienstverlening richting de micro-ondernemer en het MKB, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de micro-ondernemer die groeit tot een middelgrote ondernemer op dezelfde manier begeleid kan worden door de financiële instellingen. Aan de bijeenkomst in Frankfurt werd deelgenomen door senior managers van internationale ontwikkelingsorganisaties en investeringsbanken uit de hele wereld.


  Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-Moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten.

  8 februari 2010 - 15:43