×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mathilde’s Nederlands is meer dan behoorlijk’

  Prinses is uitstekend voorbeeld voor buitenlanders

  Prinses Mathilde heeft op een Brusselse basisschool voorgelezen, als aftrap van de "voorleesweek". De prinses las twee verhalen voor: één uit het boek "1001 spookjes" van auteur Kurt De Prins, een ander uit "Allemaal praatjes" van auteur Geert De Cockere. Tussen de verhalen door zong het Vreemde Eendkoor, een koor van anderstaligen die Nederlands leren. Na afloop was er een ontbijt voor de kinderen en het koor, waaraan de prinses deelnam.


  Afgelopen zaterdag was de prinses ook al in de weer om de Nederlandse taal te verdedigen. Dit vanwege het dertigjarig bestaan van de Internationale Top van het Nederlands. Een Franstalige die het Nederlands moet verdedigen, is dat niet vreemd? ‘Nee’, zegt Ludo Permentier van de Nederlandse Taalunie. ‘Haar Nederlands is meer dan behoorlijk en bovendien wilden we de klemtoon leggen op buitenlanders die Nederlands willen leren. In dat opzicht is ze een uitstekend voorbeeld.’ Om die reden was ook prinses Máxima uitgenodigd, maar zij moest verstek laten gaan vanwege het huwelijk van prins Carlos.

  22 november 2010 - 15:43