×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mathilde in de voetsporen van Máxima

  Belgische prinses maakt kinderen ook 'wijzer in geldzaken'

  Mathilde in de voetsporen van Máxima

  Kinderen moeten leren verstandig om te gaan met geld. Dat zei de Belgische prinses Mathilde donderdag in het Egmontpaleis in Brussel bij de opening van de eerste nationale conferentie over ‘Financiële vorming’. Prinses Máxima legde zich al langer geleden toe op de finaniële markt. De aanstaand koningin is onder meer beschermvrouwe van ‘Wijzer in geldzaken’, dat jongeren verstandig laat omspringen met geld.

  “De huidige economische crisis heeft ons wakker geschud en de behoefte aan een financiële geletterdheid scherper gesteld. De consument van financiële producten verdient bescherming, niet alleen in zijn of haar eigen belang, maar ook om ons aller toekomst veilig te stellen. Dat begint bij een betere kennis – en die blijkt vaak nog onvoldoende te zijn”, aldus Mathilde.

  “Jongeren vandaag voorbereiden op hun financiële verantwoordelijkheden van morgen vraagt een inspanning. Niet iedereen heeft daar immers een natuurlijke aanleg voor. De ouders spelen een belangrijke rol in dit leerproces . Maar ze zijn niet altijd bereid of in staat om hun kinderen hierin wegwijs te maken”, meende de prinses.

  Vandaar dat er tijdens de conferentie een platform en een webportaal zijn geopend rond financiële educatie. “Financiële geletterdheid is een uitstekend middel om de vicieuze cirkel van de intergenerationele armoede te doorbreken. Het geeft de jongeren de middelen om hun zaken beter te beheren en uiteindelijk leidt het tot een hogere levensstandaard”, zei Mathilde.

  31 januari 2013 - 13:39