Placeholder

Massale belangstelling voor zwangere Kate

De Britse en internationale media zijn donderdag en masse uitgelopen voor de doop van het cruiseschip ‘Royal Princess’ in Southampton. De aandacht ging niet zozeer uit naar de boot van Princess Cruises maar naar de dame die de champagne tegen de romp gooide. Dat was niemand minder dan de hertogin van Cambridge, bij waarschijnlijk haar laatste solo-optreden voordat ze zwangerschapsverlof opneemt.

In juli verwachten Kate en prins William hun eerste kind. De belangstelling voor Kate is enorm. Welk ziekenhuis ze ook kiest voor de bevalling, nu al moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen om de toeloop van de pers in goede banen te leiden.

Bij de publieke optredens van de hertogin is het steeds dringen geblazen. Om zeven uur donderdagmorgen stond er al een rij fotografen bij de Ocean Dock in Southampton, vier uur voor de doop van het schip.

Kate verschijnt zaterdag waarschijnlijk nog wel met de rest van de koninklijke familie op het balkon van Buckingham Palace, aan het slot van Trooping the Colour, ook wel de verjaardagsparade voor de koningin genoemd. Koningin Elizabeth wordt dan door de strijdkrachten getrakteerd op een fraaie show als onderdeel van de officiële viering van haar verjaardag.