×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Massale belangstelling voor Beatrix-exposities

  Het Loo had 70.000 bezoekers sinds opening 'Beeld van Beatrix'

  Massale belangstelling voor Beatrix-exposities

  Er blijkt behoefte om de weken voor de troonswisseling nog een blik op te vangen van koningin Beatrix, ook al is dat via foto’s, schilderijen en andere kunstwerken. Paleismuseum Het Loo in Apeldoorn heeft sinds de opening van de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ op 31 januari al ruim 70.000 bezoekers binnen de poorten gehad, meer dan een verdubbeling van het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar.

  ,,We zijn tot nog toe heel tevreden over de cijfers”, aldus een woordvoerder van het museum waar 75 merendeels speciaal voor de gelegenheid gemaakte kunstwerken met koningin Beatrix als onderwerp zijn te zien. Beatrix bezocht de expositie in Het Loo een maand geleden.

  In de Beurs van Berlage in Amsterdam staat sinds 3 weken de fototentoonstelling ‘Onze Koningin’ met een royale selectie opnamen uit het enorme fotoarchief van persbureau ANP. Dagelijks passeren enkele honderden bezoekers de kassa en de verwachting is dat de komende weken, wanneer Amsterdam nadrukkelijk in de belangstelling komt te staan voor de troonswisseling de belangstelling nog meer zal toenemen.

  Paleis Soestdijk komt eind volgende week ook met een koninklijke fototentoonstelling met werk van Robin Utrecht, die de koninklijke familie de afgelopen tien jaar heeft gevolgd voor het ANP.

  3 april 2013 - 20:12