Placeholder

Massale belangstelling voor Beatrix-exposities

Er blijkt behoefte om de weken voor de troonswisseling nog een blik op te vangen van koningin Beatrix, ook al is dat via foto’s, schilderijen en andere kunstwerken. Paleismuseum Het Loo in Apeldoorn heeft sinds de opening van de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ op 31 januari al ruim 70.000 bezoekers binnen de poorten gehad, meer dan een verdubbeling van het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar.

,,We zijn tot nog toe heel tevreden over de cijfers”, aldus een woordvoerder van het museum waar 75 merendeels speciaal voor de gelegenheid gemaakte kunstwerken met koningin Beatrix als onderwerp zijn te zien. Beatrix bezocht de expositie in Het Loo een maand geleden.

In de Beurs van Berlage in Amsterdam staat sinds 3 weken de fototentoonstelling ‘Onze Koningin’ met een royale selectie opnamen uit het enorme fotoarchief van persbureau ANP. Dagelijks passeren enkele honderden bezoekers de kassa en de verwachting is dat de komende weken, wanneer Amsterdam nadrukkelijk in de belangstelling komt te staan voor de troonswisseling de belangstelling nog meer zal toenemen.

Paleis Soestdijk komt eind volgende week ook met een koninklijke fototentoonstelling met werk van Robin Utrecht, die de koninklijke familie de afgelopen tien jaar heeft gevolgd voor het ANP.