×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Massale belangstelling om Nieuwe Kerk te bekijken

  Infanterie bewaakt troonzetels koning en koningin

  Massale belangstelling om Nieuwe Kerk te bekijken

  Onder massale belangstelling heeft De Nieuwe Kerk in Amsterdam woensdagmiddag de deuren geopend voor het publiek. Sinds 14 uur kan iedereen, na het kopen van een kaartje van 5 euro, terecht in de kerk om het voor de inhuldiging versierde interieur te bekijken.

  De stoelen, de tronen en de bloemdecoraties staan nog net zo opgesteld als op de dag van de troonswisseling. De bezoekers verdringen zich vooral voor de tronen waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima op hebben gezeten. Vier infanteristen bewaken de troonzetels, die uit de nalatenschap komen van koningin Wilhelmina.

  De bloemen en tronen worden druk gefotografeerd. Bezoekers vergapen zich aan de pracht en praal, maar een enkeling vindt de houten stoelen voor de gasten nogal eenvoudig. ,,Ik had veel sjiekere stoelen verwacht”, zegt er een.

  Dodenherdenking

  Buiten de kerk staan lange rijen mensen die naar binnen willen. De rij loopt tot om de hoek van het Koninklijk Paleis op de Dam. Tot 22 uur kunnen mensen terecht in de kerk. Ook donderdag is De Nieuwe Kerk geopend, dan van 10 uur in de ochtend tot 22 uur ’s avonds.

  Vanaf vrijdag beginnen de voorbereidingen voor de dodenherdenking op 4 mei, waar de nieuwe koning bij zal zijn. Op 11 mei gaat De Nieuwe Kerk weer open voor een tentoonstelling over alle inhuldigingen.

  1 mei 2013 - 16:13