×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mary keert terug naar ‘haar’ Australië

  Lang weekend naar andere kant van de wereld

  Mary keert terug naar ‘haar’ Australië

  Het wereldberoemde Operahuis van Sydney krijgt verjaardagsbezoek. Het Deense kroonprinselijk paar komt eind oktober de 40ste verjaardag van het iconische gebouw in de Australische stad meevieren. Kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary gebruiken het uitstapje van 25 tot en met 28 oktober ook voor de uitreiking van de zogenoemde ‘Kronprinsparrets’ prijzen 2013. In het Operahuis delen ze vier onderscheidingen uit, onder meer voor sociaal werk en cultuur. “Het paar zoekt altijd een plek waar de uitreiking extra veel aandacht krijgt, dat lukt in Sydney zeker”, laat een woordvoerder van het paleis weten. De prijsuitreiking wordt zowel in Denemarken als in Australië op televisie uitgezonden.

  Design

  In Sydney wonen Frederik en de in Australië geboren Mary een galaconcert bij, ze bezoeken een tentoonstelling met Deens design en ze zijn aanwezig bij een internationaal symposium over architectuur en design.

  De opera is een schepping van de Deense architect Jørn Utzon. Het gebouw werd in 1973 geopend door koningin Elizabeth. Het kostte veertien keer meer dan begroot en werd tien jaar te laat opgeleverd.

  Het feest in Sydney heeft voor Frederik en Mary een bijzonder tintje. De twee ontmoetten elkaar in 2000 in de Australische stad, toen daar de Olympische Spelen werden gehouden.

  28 juni 2013 - 10:58