×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Martin Zorreguieta in de problemen

  Aswolk zorgt voor enorme schade

  Eind mei was Martin Zorreguieta nog in Nederland om de veertigste verjaardag van zijn zus te vieren. Hij straalde toen hij met de Nederlandse koninklijke familie en vele Europese prinsen en prinsessen poseerde voor de groepsfoto. Maar wie de foto’s van hem toen vergelijkt met de foto’s die deze week in weekblad Weekend te zien zijn, ziet een groot verschil. Martin is nu door zorgen getekend en ziet er zichtbaar vermoeid uit door dagenlang keihard werken om nog iets van wat gerust zijn levenswerk genoemd kan worden, te kunnen redden...


  Op de dag af precies negen jaar na de opening van zijn restaurant Tinto Bistro in het dorpje Villa La Angostura zag Martin Zorreguieta zijn levenswerk vrijwel volledig ten onder gaan. Een uitbarsting van de vulkaan Puyehue zorgde voor een ashagel met stenen van wel drie centimeter in omvang, aardbevingen en een asregen die dagen duurde. Martin Zorreguieta vertelt aan Weekend zijn verhaal. ’We dachten echt dat de wereld verging. Er brak grote paniek uit. Veel mensen wilden hun auto voltanken met benzine, waardoor enorme rijen ontstonden bij de tankstations. En ook in de supermarkten was het een enorme drukte omdat de bevolking aan het hamsteren sloeg. Iedereen wilde genoeg water en eten hebben om te overleven,’ aldus Máxima’s broer.

  20 juli 2011 - 15:01