×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Marokko ontvangt Spaanse koning tijdens Ramadan

  Marokko ontvangt Spaanse koning tijdens Ramadan

  De Spaanse koning Juan Carlos heeft op de tweede dag van zijn bezoek aan Marokko een krans gelegd in het mausoleum van Mohammed V, de grootvader van zijn gastheer koning Mohammed VI.


  Het is voor het eerst dat de Marokkaanse koning een buitenlands staatshoofd heeft uitgenodigd om tijdens de vastenmaand Ramadan op officieel bezoek te komen. Juan Carlos, die na zijn recente heup- en rugoperaties loopt met krukken, had zijn visite eerder moeten uitstellen vanwege gezondheidsproblemen.

  De Spaanse koning noemde Marokko een ‘waardevol voorbeeld van openheid en stabiliteit’, wat hij toeschreef aan de hervormingen die in gang zijn gezet door koning Mohammed VI. Juan Carlos zei dit in zijn openingstoespraak bij een bijeenkomst van Spaanse en Marokkaanse bedrijven in Rabat. Volgens de vorst kunnen beide landen van elkaar profiteren.

  Mensenrechtenorganisaties hebben Juan Carlos voorafgaand aan zijn vierdaags verblijf in Marokko gevraagd ook aandacht te schenken aan de situatie in de Westelijke Sahara, een voormalige Spaanse kolonie die na het vertrek van de Spanjaarden door Marokko is bezet en geannexeerd.

  16 juli 2013 - 20:11