×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Marokkaanse koning Mohammed tien jaar op de troon

  Gratie verleend aan duizenden gevangenen

  Donderdag viert Marokko het jaarlijkse Feest van de Troon. Het is op 30 juli tien jaar geleden dat de huidige koning Mohammed zijn vader Hassan II opvolgde. Mohammed VI van Marokko is ongekend populair in zijn land. Hij wordt gezien als de 'cool king' van het Afrikaanse continent. Mohammed wordt vaak omschreven als hip, modern en charmant. Mohammed is gek op het varen op een jetski, sporten, hij bezit meerdere snelle auto's en ook zijn kledingstijl is verre van ouderwets. 


  Ter ere van de feestdag in Marokko heeft koning Mohammed VI 24.865 gevangenen gratie verleend. Ook heeft hij 32 doodvonnissen omgezet in levenslange gevangenisstraffen. Het is traditie dat de regerende vorst elk jaar een flink aantal gevangenen gratie verleend tijdens het Feest van de Troon. Volgens de regering in Rabat, hoofdstad van Marokko, heeft Mohammed heeft zich laten leiden door ‘humanitaire overwegingen’.

  30 juli 2009 - 16:26