×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margriet en Pieter openen expositie Teylers

  Beschermpaar haalde de tekeningen naar Nederland

  Margriet en Pieter openen expositie Teylers

  Het Teylers museum in Haarlem krijgt dinsdag koninklijk bezoek. Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven openen in het Prentenkabinet de tentoonstelling van ‘Hollandse meesters uit New York’. Het gaat om een selectie van 17e eeuwse tekeningen uit de privécollectie van de Amerikaanse verzamelaar Clement C. Moore.Zijn collectie bestaat uit topstukken van meesters uit de Gouden Eeuw zoals Rembrandt, Hendrick Avercamp, Abraham Bloemaert en Adriaen van Ostade. Zo zijn er met pen geschetste figuurstudies te zien, in krijt uitgevoerde dierstudies en gekleurde aquarellen van landschappen.

  De expositie was eerder te bewonderen in het Morgan Library & Museum in New York, waarvan Moore bewindvoerder is. Margriet en Pieter zijn gevraagd de opening te verrichten omdat zij beschermpaar zijn van de Netherland-America Foundation die mee heeft geholpen om de tekeningen naar Nederland te halen.

  5 februari 2013 - 09:34