×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margriet en Pieter gaan nog niet met pensioen’

  Margriet en Pieter gaan nog niet met pensioen’

  Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zetten ook na de troonswisseling hun werkzaamheden voort. Dat verluidt in welingelichte kringen. In hoeverre ze ook nog worden ingezet voor koninklijke taken, zoals openingen en het bijwonen van bijzondere gelegenheden, is aan de nieuwe koning Willem-Alexander om te beslissen. Koningin Beatrix blijft na 30 april ook als prinses nog actief, zo zei ze afgelopen maandag in de televisietoespraak waarin ze haar aftreden bekendmaakte.Koningin Beatrix heeft meteen in haar inhuldigingsrede in 1980 een beroep gedaan op haar zus en zwager die de afgelopen 33 jaar veel klussen hebben opgeknapt ten behoeve van het koninklijk ‘bedrijf’. Een uitkering kregen ze daarvoor niet, maar Margriet en Pieter konden eventuele onkosten wel declareren bij de koningin. Een aantal malen gingen ze ook op officieel bezoek, voor het laatst nog in 2010 toen in Canada de 65e verjaardag van de bevrijding van Nederland werd herdacht. Canada ziet de in Ottawa geboren prinses Margriet over ruim 2 jaar bij de 70e verjaardag graag terugkomen. Dan zijn nog net genoeg veteranen in leven om het bezoek de moeite waard te maken.

  Prinses Margriet, die eerder deze maand haar 70e verjaardag vierde, stopt voorlopig niet met haar werkzaamheden voor het internationale Rode Kruis. Zij is bestuurslid van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan Verenigingen. Ook heeft ze tal van erefuncties en beschermvrouwschappen. Pieter van Vollenhoven (73) is aan de Universiteit Twente hoogleraar risk management, werkt daar aan de vorming van een kenniscentrum en is onder meer voorzitter van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie, een onafhankelijke organisatie die meedenkt over veiligheidsvraagstukken.

  ANP

  30 januari 2013 - 16:05