×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margriet en mevrouw Gül bij Tassenmuseum

  Presidentsvrouw schenkt zilveren tasje aan museum

  In het kader van het staatsbezoek aan Nederland bracht mevrouw Gül, de echtgenote van de president van Turkije samen met prinses Margriet dinsdag een bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje. Zij kregen een rondleiding door de collectie van Sigrid Ivo, directeur van het museum. Het museum ontving van mevrouw Gül een tas als geschenk die is opgenomen in de vaste collectie. Het betreft een zilveren ‘Telkari’ tas. Telkari is de kunst van zilverwerk en wordt uitgevoerd door dunne, gegoten zilveren draden in kleine motieven te buigen. Telkari wordt sinds 3000 v. Chr. beoefend en wordt volledig met de hand gedaan en sinds de 15e eeuw veelvuldig toegepast in Turkije. Deze speciale zilveren tas komt uit de privécollectie van mevrouw Gül. Directeur Ivo: ‘Ze waren bijzonder geïnteresseerd in de collectie. In alle rust hebben ze na afloop van het bezoek genoten van een high tea in een van de prachtige stijlkamers van het museum.’

  Foto: Tassenmuseum Hendrikje

  17 april 2012 - 23:29