×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margrethe maakt geen plaats voor Frederik

  Deense vorstin: koningschap is taak voor het leven

  De Deense koningin Margrethe laat zich niet opjagen door haar oudste zoon. Ze blijft koningin tot ze erbij neervalt, zo laat ze weten in een interview met Bo Lidegaard, hoofdredacteur van de Deense krant Politiken. 

  Nu haar veertigjarig regeringsjubileum met rasse schreden naderbij komt, laat Margrethe weten niet met pensioen te willen gaan. ‘Ik ben van mening dat het een verplichting is die zo lang duurt als je leeft,’ aldus de koningin. Ze heeft ook goede vooruitzichten voor de monarchie. ‘Maar hoe het zal evolueren is nu nog niet te zeggen.’ Ze gelooft in elk geval dat haar zoon Frederik het goed zal doen, wanneer het eenmaal zover is. ‘Hij is een volwassen man en erg begaafd. Bovendien een gelukkig mens met een goede familie om zich heen, met een lieve vrouw en prachtige kinderen. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en weet precies wat hem te wachten staat.’

  Soms herkent Margrethe haar eigen vader in Frederik. ‘Hij heeft een aantal van de eigenschappen die mijn vader ook had.’ Later, als Frederik koning van Denemarken is geworden, is het onvermijdelijk dat de twee met elkaar zullen worden vergeleken. Dat weet Margrethe ook. ‘Maar we weten maar al te goed dat hij niet in een rode jurk zal verschijnen, toch?’ 

  3 januari 2012 - 11:59