×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Makkumer provincievaas voor prinses Beatrix

  Ontmoeting met 36 (oud-)commissarissen van de koningin

  Makkumer provincievaas voor prinses Beatrix

  Prinses Beatrix heeft in Wassenaar een ontmoeting en lunch gehad met bijna alle commissarissen van de koningin met wie ze tijdens haar tijd als vorstin te maken heeft gehad. In kasteel De Wittenburg verzamelden zich 36 (oud-)commissarissen samen met Beatrix.
  De prinses kreeg van de huidige 12 commissarissen van de koning een vaas met alle provinciewapens. De vaas is gemaakt door Koninklijke Tichelaar Makkum. Dit oudste familiebedrijf van Nederland is gespecialiseerd in handgeschilderd aardewerk.
  De bijeenkomst was een initiatief van commissaris Jan Franssen van Zuid-Holland, tevens voorzitter van de kring van commissarissen. Hij had het idee voorgelegd aan de prinses en nodigde al zijn collega’s en hun nog in leven zijnde voorgangers uit. Drie van de 39 genodigden konden niet aanwezig zijn.
  De oudste van het gezelschap was de 89-jarige Ad Oele, voormalig commissaris van de koningin in Drenthe. De jongste aan tafel was commissaris Han Polman, de opvolger van Karla Peijs in Zeeland. Volgens ingewijden was de sfeer informeel. ”Voor en na de lunch hadden ze genoeg gelegenheid om met elkaar te spreken. Ze kennen elkaar na al die jaren uiteraard erg goed.”

  17 mei 2013 - 17:19