×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Make a Difference Day 2009

  Bernhard en Annette gaan koken, PC en Anita sporten

  Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is het Make a Difference Day. Op deze dagen steken, naast de leden van de Koninklijke familie, duizenden Nederlanders de handen uit de mouwen bij vrijwilligersactiviteiten in het hele land. Veel mensen tonen zich op deze dag maatschappelijk betrokken door zich op één of twee dagen vrijwillig in te zetten en te werken aan verbetering van de leefomgeving. Individuen, scholen, bedrijven, gemeenten en vrijwilligersorganisaties nemen er aan deel. Het streven is dat ongeveer 100.000 mensen dit jaar deelnemen aan deze, volgens het Oranje Fonds, grootste vrijwilligersactie van Nederland. De Koningin en andere leden willen door deel te nemen het werk van de vele vrijwilligers in Nederland ondersteunen en aanmoedigen.

  Op vrijdag is er een vol programma. Dan zullen onder andere Willem-Alexander en Máxima in actie komen. Zij gaan een speeltuin helpen opknappen. Het is niet bekend waar dit gaat plaatsvinden en er mag ook geen pers aanwezig zijn bij deze vrijwilligersactiviteit. Prins Bernhard en prinses Annette reizen af naar Friesland. Op vrijdagavond zullen zij zich inzetten voor Fawaka, een project voor jonge mantelzorgers van de Stichting Welzijn Dongeradeel. Bernhard en Annette zullen daar helpen een maaltijd te bereiden voor de mantelzorgers die zieke familie en gezinsleden verzorgen.

  Het is te hopen voor Pieter-Christiaan dat hij over twee weken weer voldoende hersteld is van zijn ski-ongeluk, want zijn vrijwilligersactiviteit staat volledig in het teken van sport. PC zal samen met Anita, ook op vrijdag, naar Almere gaan. Hier zullen zij een sportinstuif en diverse sportclinics begeleiden. Ook prins Floris en zijn zwangere vrouw prinses Aimée komen op vrijdag in actie, en wel in Rozenburg (Zuid-Holland). Zij zullen hier actief meedoen met een oefening van de vrijwillige brandweer.

  Ook op zaterdag komen er nog de nodige royals in actie. Koningin Beatrix zal vrijwilligerswerk verrichten bij de Stichting Kunst en cultuur voor blinden en slechtzienden (Kubes) in Zeist. Zij ondersteunt deze ochtend blinden en slechtzienden bij de vervaardiging en het ervaren van kunstwerken. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven gaat helemaal naar Limburg. Hij zal meedoen met een politiecontrole van de Vrijwillige Politie Noord-Limburg. Prins Constantijn en zijn vrouw Laurentien zijn in Scheerwolde, een dorpje in Friesland (gemeente Steenwijk). Zij zullen hier vrijwilligers zijn bij de Stichting Kico. Ze begeleiden een deel van het vakantieweekend voor kinderen met een bijzondere achtergrond.

  Opvallend genoeg zullen prins Maurits en prinses Marilène om onbekende reden niet meedoen aan Make a Difference Day. In 2007 waren zij wel van de partij, en kwamen ze met de fiets naar de Stichting Laluz in Amsterdam.

  Bron: Rijksvoorlichtingsdienst Foto: PPE

  6 maart 2009 - 16:32