×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Majesteit’ in oktober in de bioscoop

  Bekijk hier de eerste beelden

  Majesteit is een onthullende film over 30 jaar Koningin Beatrix. Het is de eerste film die draait om Beatrix zelf, losjes gebaseerd op feiten. Volgens regisseur Pieter de Baan geeft het ons 'een speculatief kijkje achter de schermen van het Nederlands koningshuis in een tijd dat de Oranjes gedwongen worden zich van een menselijke kant te laten zien.'


  De film speelt zich af net na het overlijden van Claus, Beatrix moet een troonrede voorlezen waar verschillende punten in staan waar ze het totaal niet mee eens is. Een uur voordat de troonrede begint komt Premier Balkenende naar haar toe, hij eist dat er stukken worden aangepast. Dat is voor haar het begin van een emotionele reis die laat zien welke onmogelijke eisen de monarchie stelt aan de mens. Beatrix blikt terug en denkt aan haar verblijf in Canada tijdens de oorlog en de Hofmans-affaire. Is het verstandig dat ze afstand doet van de troon, met wie kan ze daar over praten, wie is te vertrouwen?

  De film is gemaakt door Peter de Baan en Ger Beukenkamp, die eerder al prijzen wonnen met hun televisieproducties De Troon en De Prins en het Meisje, eveneens over het koningshuis. De hoofdrollen worden vertolkt door Carine Crutzen (koningin Beatrix), Jeroen Willems (prins Claus), Gijs Naber (prins Willem Alexander), Hadewych Minis (prinses Maxima) en Marcel Hensema (Balkenende).

  Bekijk hier de allereerste beelden van deze film, die eind oktober in de bioscoop te zien zal zijn. 

  12 augustus 2010 - 16:57