Placeholder

Madeleine niet zo nerveus voor huwelijk

Zelfs met nog maar twee weken tot de dag van haar huwelijk is de Zweedse prinses Madeleine nog nauwelijks zenuwachtig. Dat zegt ze in een interview met de Zweedse krant Metro. Op 8 juni trouwt de jongste dochter van koning Carl Gustaf met de Amerikaanse bankier Chris O’Neill. ‘Ik had verwacht dat ik veel meer nerveus en gestresst zou zijn, maar dat is niet zo. Ik kijk juist erg uit naar onze grote dag’, vertelt ze. ‘Ik hoop op een prachtige dag met mooi weer, waar denk ik alle bruiden op hopen. Ik zou erg gelukkig zijn als we Stockholm op zijn best kunnen laten zien!’
In het interview zegt de prinses dat ze samen met Chris voorlopig in New York zal blijven. Toch blijft ze zich ook op Zweden richten. Ze is namelijk ook bezig met het plannen van een evenement voor Childhood, de organisatie waar ze voor werkt, ooit opgericht door koningin Silvia om het welzijn van kinderen te verbeteren. Zij willen in Gröna Lund, een pretpark in Stockholm dat al 130 jaar bestaat, een bijzondere dag organiseren.
Madeleine blijft gepassioneerd en toegewijd aan het werken met kinderen en tieners, al geeft ze in het interview wel aan dat het moeilijk is om niet alles te kunnen organiseren omdat de budgetten dat niet toelaten. ‘Het meest belangrijke is, volgens mij, het preventieve werk. Er is veel dat we kunnen doen om er zeker van te zijn dat kinderen gesteund worden. Om ervoor te zorgen dat kinderen een liefdevolle veilige jeugd hebben, dat is waar mijn passie ligt.’ De prinses geeft in het interview aan met grote waarschijnlijkheid door te gaan met Childhood, ook als koningin Silvia ermee stopt.