×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mabel weet wat haar dochters doormaken’

  Mabel weet wat haar dochters doormaken’

  Prinses Mabel kan haar dochters Luana (8) en Zaria (7) helpen met rouwverwerking door te putten uit haar eigen ervaringen. De weduwe van prins Friso weet als geen ander wat hun dochters nu doormaken, omdat ze zelf op 9-jarige leeftijd haar eigen vader verloor door een schaatsongeluk. Dit leggen rouwdeskundigen uit in het AD.


  ”Kinderen rouwen heel anders dan volwassenen en dus niet de hele dag door. Het ene moment zijn ze verdrietig en het volgende zijn ze weer aan het spelen. Laat ze dat ook doen. Die gevoelens bestaan naast elkaar”, zegt rouwdeskundige Greta Lugtmeier in de krant. Ze meent dat Mabels eigen traumatische ervaring haar dochters tot steun kan zijn. ”Als je zelf een ouder verloren hebt, kan dat je nu zeker helpen bij het begeleiden van je kinderen en bij het verwerken van hun verdriet”, vervolgt Lugtmeier. ”Je weet hoe ze zich voelen. Belangrijk bij rouwverwerking van kinderen is dat je beseft dat ze niet verder vragen dan ze begrijpen. Je moet ze dus niet overvoeren met informatie, maar gewoon antwoord geven op de vragen waar ze mee komen.”

  Het overlijden van haar eigen vader maakte in Mabel de sterke wil los om iets in het leven te bereiken, zei ze in 2004 in een interview met Paul Rosenmöller. ”Ik leid nu het leven waar hij niet de kans toe kreeg”, zei Mabel destijds.

  14 augustus 2013 - 10:35