×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mabel niet bij viering Koninginnedag

  Programma 30 april bekendgemaakt

  Rhenen en Veenendaal maakten vandaag hun programma bekend van Koninginnedag. De koningin en haar familie gaan in deze gemeenten in de provincie Utrecht het programma van Koninginnedag ‘meevieren’, zo benadrukte burgemeester Elzenga van Veenendaal. Koninginnedag zoals zij het eigenlijk altijd doen, met onder andere een Veenendaalse aubade of wcpotslingeren, wat de gemeente Rhenen biedt. Prinses Mabel is er ‘begrijpelijk’ niet bij, zei Roel Robbertsen, Commissaris van de Koningin. Ook de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zullen niet aan het programma deelnemen.

  Rhenen verwacht 25.000 tot 40.000 mensen, waarvan er plek is voor 12.500 personen langs de route. Het grotere Veenendaal hoopt 40.000 tot 80.000 mensen te mogen ontvangen.
  Voor de veiligheid van hen en de koninklijke familie krijgen de gemeenten onder andere hulp van het politiekorps Limburg Noord, dat vorig jaar verantwoordelijk was voor de veiligheid op Koninginnedag in Thorn en Weert.

  2 april 2012 - 12:24