×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mabel niet bij viering Koninginnedag

  Programma 30 april bekendgemaakt

  Rhenen en Veenendaal maakten vandaag hun programma bekend van Koninginnedag. De koningin en haar familie gaan in deze gemeenten in de provincie Utrecht het programma van Koninginnedag ‘meevieren’, zo benadrukte burgemeester Elzenga van Veenendaal. Koninginnedag zoals zij het eigenlijk altijd doen, met onder andere een Veenendaalse aubade of wcpotslingeren, wat de gemeente Rhenen biedt. Prinses Mabel is er ‘begrijpelijk’ niet bij, zei Roel Robbertsen, Commissaris van de Koningin. Ook de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zullen niet aan het programma deelnemen.

  Rhenen verwacht 25.000 tot 40.000 mensen, waarvan er plek is voor 12.500 personen langs de route. Het grotere Veenendaal hoopt 40.000 tot 80.000 mensen te mogen ontvangen.
  Voor de veiligheid van hen en de koninklijke familie krijgen de gemeenten onder andere hulp van het politiekorps Limburg Noord, dat vorig jaar verantwoordelijk was voor de veiligheid op Koninginnedag in Thorn en Weert.

  2 april 2012 - 12:24