×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mabel en Máxima in Lech

  Friso had rustige nacht, maar nog in levensgevaar

  Rijksvoorlichtingsdienst, 10:05
  Naar aanleiding van het ongeval van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee dat volgens de behandelend artsen er geen verandering in de situatie van de Prins is. Hij verkeert nog steeds niet buiten levensgevaar, maar heeft de nacht rustig en stabiel doorgebracht. Hij wordt op de IC-trauma unit van het ziekenhuis behandeld door een team specialisten.

  Vrijdagavond vertrok het regeringsvliegtuig PH-KBX vanaf Schiphol. Daarin hebben journalisten prins Willem-Alexander en zijn gezin zien instappen. Mogelijk was de vlucht al gepland, omdat maandag de fotosessie van het Koninklijk Huis in het Oostenrijkse Lech gepland stond. De kinderen van Alexander en Máxima moesten vandaag nog naar school. De Royal Fokker 70 maakte een tussenstop op het vliegveld van Brussel Zaventem, waarschijnlijk om daar het gezin van prins Constantijn op te pikken. Hij woont met zijn gezin in de Belgische hoofdstad. Daarna zette het toestel koers naar Zwitserland, waar men op St. Gallen-Altenrhein Airport landde. Per auto werd koers gezet naar Lech. De broers van prins Friso hebben naar alle waarschijnlijkheid nog geen bezoek gebracht aan de gewonde prins. Op dat moment waren de koningin en prinses Mabel naar alle waarschijnlijkheid wel nog altijd bij Friso.

  Op zaterdagochtend zijn prins Willem-Alexander en prinses Máxima met hun kinderen in Lech gezien. Máxima ging met haar kinderen naar een skiwinkel. Prinses Mabel en koningin Beatrix kwamen om 12.30, innig gearmd en zichtbaar aangeslagen, aan bij het ziekenhuis in Innsbruck. De Rijksvoorlichtingsdienst kan (nog) geen uitspraken doen over een bezoek van Willem-Alexander en Constantijn aan hun broer. Hun kinderen zijn op de piste in Lech gezien.

  18 februari 2012 - 09:41