Mabel en Máxima in Lech

Rijksvoorlichtingsdienst, 10:05
Naar aanleiding van het ongeval van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee dat volgens de behandelend artsen er geen verandering in de situatie van de Prins is. Hij verkeert nog steeds niet buiten levensgevaar, maar heeft de nacht rustig en stabiel doorgebracht. Hij wordt op de IC-trauma unit van het ziekenhuis behandeld door een team specialisten.

Vrijdagavond vertrok het regeringsvliegtuig PH-KBX vanaf Schiphol. Daarin hebben journalisten prins Willem-Alexander en zijn gezin zien instappen. Mogelijk was de vlucht al gepland, omdat maandag de fotosessie van het Koninklijk Huis in het Oostenrijkse Lech gepland stond. De kinderen van Alexander en Máxima moesten vandaag nog naar school. De Royal Fokker 70 maakte een tussenstop op het vliegveld van Brussel Zaventem, waarschijnlijk om daar het gezin van prins Constantijn op te pikken. Hij woont met zijn gezin in de Belgische hoofdstad. Daarna zette het toestel koers naar Zwitserland, waar men op St. Gallen-Altenrhein Airport landde. Per auto werd koers gezet naar Lech. De broers van prins Friso hebben naar alle waarschijnlijkheid nog geen bezoek gebracht aan de gewonde prins. Op dat moment waren de koningin en prinses Mabel naar alle waarschijnlijkheid wel nog altijd bij Friso.

Op zaterdagochtend zijn prins Willem-Alexander en prinses Máxima met hun kinderen in Lech gezien. Máxima ging met haar kinderen naar een skiwinkel. Prinses Mabel en koningin Beatrix kwamen om 12.30, innig gearmd en zichtbaar aangeslagen, aan bij het ziekenhuis in Innsbruck. De Rijksvoorlichtingsdienst kan (nog) geen uitspraken doen over een bezoek van Willem-Alexander en Constantijn aan hun broer. Hun kinderen zijn op de piste in Lech gezien.