×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mabel bij Movies that Matter Festival

  Mabel bij Movies that Matter Festival

  Prinses Mabel heeft zondagavond in Den Haag het ‘Movies that Matter Festival’ bezocht. Samen met onder andere minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse handel) bekeek Mabel de film ‘Tall als the Baobab Tree’ (Grand comme le Baobab).De prinses maakte zelf via Twitter bekend dat ze naar de film ging kijken: ‘Ik ben @MoviesMatter vanavond om ‘Tall as the Baobab Tree’ te zien; daarna discussie over hoe een einde te maken kinderhuwelijken’. Via hetzelfde medium liet ze weten het een prachtige film te vinden.

  De film van Jeremy Teicher speelt in een dorp in Senegal en gaat over de zusjes Couba en Debo die beiden in de stad naar school gaan. Wanneer hun familie echter geldproblemen heeft, besluit hun vader om de pas elfjarige Debo naar oud gebruik uit te huwelijken aan een oudere man. Couba bedenkt een plan om dat te verhinderen.

  Na afloop van de vertoning was er een discussie over kindbruiden. Het is een gewoonte in landen als Senegal, Niger en India om kinderen op heel jonge leeftijd al uit te huwelijken. Mabel heeft zich met The Elders, de groep van wereldwijzen waarvoor ze tot vorig jaar als CEO werkte, ingezet om een einde te maken aan dit gebruik.

  25 maart 2013 - 12:30