Placeholder

Mabel bij Movies that Matter Festival

Prinses Mabel heeft zondagavond in Den Haag het ‘Movies that Matter Festival’ bezocht. Samen met onder andere minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse handel) bekeek Mabel de film ‘Tall als the Baobab Tree’ (Grand comme le Baobab).De prinses maakte zelf via Twitter bekend dat ze naar de film ging kijken: ‘Ik ben @MoviesMatter vanavond om ‘Tall as the Baobab Tree’ te zien; daarna discussie over hoe een einde te maken kinderhuwelijken’. Via hetzelfde medium liet ze weten het een prachtige film te vinden.

De film van Jeremy Teicher speelt in een dorp in Senegal en gaat over de zusjes Couba en Debo die beiden in de stad naar school gaan. Wanneer hun familie echter geldproblemen heeft, besluit hun vader om de pas elfjarige Debo naar oud gebruik uit te huwelijken aan een oudere man. Couba bedenkt een plan om dat te verhinderen.

Na afloop van de vertoning was er een discussie over kindbruiden. Het is een gewoonte in landen als Senegal, Niger en India om kinderen op heel jonge leeftijd al uit te huwelijken. Mabel heeft zich met The Elders, de groep van wereldwijzen waarvoor ze tot vorig jaar als CEO werkte, ingezet om een einde te maken aan dit gebruik.