×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Luana en Zaria veranderden Friso écht

  Prins genoot intens van zijn dochters

  Luana en Zaria veranderden Friso écht

  Prins Friso was altijd volstrekt oprecht. Dat zei dominee Carel ter Linden vrijdag tijdens de uitvaartdienst in de Stulpkerk in Lage Vuursche. ”Zoals een vriend van hem vertelde, dat hij naar Friso ging om raad, toen het ging om een keuze voor een nieuwe baan. ‘Van mijn andere vrienden’, zei deze, ‘weet ik namelijk al wat ze gaan zeggen. Van Friso wist ik het nooit!’”

  Friso kon heel direct zijn en een uitgesproken mening hebben, aldus Ter Linden. ”En hoe vertrouwder zijn omgeving – ik denk nu ook aan die mannengemeenschap van het gezin waarin hij opgroeide – hoe meer onomwonden en direct hij zijn kon, wetend dat je elkaar nooit zou laten vallen.”

  Vrienden van Friso vertelden Ter Linden dat de komst van twee dochters hem ‘écht’ veranderde. ”Zoals hij van hen kon genieten en van alles met ze doen: spelletjes met Luana, boekjes met haar lezen, technische dingen bouwen met Zaria, vliegtuigen, vulkanen. En met allebei: speurtochten.”

  Tijdens de uitvaart werd gezongen door onder anderen Maaike Ouboter. De finaliste van het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland, wier ouders zijn overleden, zong het nummer Dat ik je mis. Theoloog en dichter Huub Oosterhuis, vriend van de koninklijke familie, droeg een gedicht voor.

  16 augustus 2013 - 18:29