×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Levende filmhistorie tijdens Koningsvaart

  Levende filmhistorie tijdens Koningsvaart

  Tijdens de Koningsvaart is bij het Eye in Amsterdam een levende voorstelling gegeven van grote Nederlandse films. Acteurs lieten in vogelvlucht scènes uit onder meer Flodder, Soldaat van Oranje, Alles is liefde en Turks fruit zien. De filmscènes werden niet uitgebeeld door de acteurs uit de betreffende films, maar het waren wel de bekende fragmenten die werden vertoond. Zo kwam de fietstocht uit Turks Fruit voorbij, sprong het cadeautje van de koets uit Alles is liefde in de handen van de prins uit de film en rookte Ma Flodder haar bekende sigaar.

  30 april 2013 - 20:16