Leven van prinses Diana wordt verfilmd’

Een film over koningin Beatrix, een documentaire over het gijzelen van prins Harry en de vele films en series over royals die in het verleden zijn geproduceerd. Alsof het nog niet genoeg is, zijn er nu ook plannen gemaakt voor een film over het leven van 'lady Di'. 'Het zal in de geest zijn als de film 'The Queen' en zal de ups en downs van het huwelijk van Diana's huwelijk en de jongere jaren van de prinses belichten,' aldus een insider aan The Daily Mail.

Hoewel de plannen nog vrij vers zijn, is producent Pathé vastbesloten om in 2011 een film over prinses Diana uit te brengen. De prinses die in 1997 door een tragisch ongeluk om het leven kwam, zou namelijk volgend jaar 50 zijn geworden. Tevens is het dan 30 jaar geleden dat Charles en Diana elkaar het ja-woord gaven.
Britse media noemen inmiddels namen die uiteindelijk op de aftiteling moeten gaan verschijnen. Helen Mirren, eerder te zien als koningin Elizabeth in ‘The Queen’, zou de rol van moeder Frances op zich gaan nemen. Over de rol van Diana wordt nog flink gespeculeerd. Keira Knightley wordt veelgenoemd, ‘Scarlett Johansson is een andere mogelijkheid,’ schrijft The Daily Mail.