×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Leerlingen serveren in Koninklijk Paleis

  Witte handschoentjes en meters afstand bewaren

  De kleding extra in de plooi en geen make-up of juwelen, zo werd een aantal leerlingen van de Brugse hotelschool voorgeschreven voor een bijzonder project. Zij mochten dit jaar de nieuwjaarsreceptie verzorgen van de Belgische koninklijke familie. In het paleis in Brussel moesten 700 gasten worden voorzien van hapjes en drankjes.
  Delphine Glorieux uit Hollebeke, zesdejaars, was ervan onder de indruk en vond het vreemd om tussen deze mensen te mogen staan en ze van zo dichtbij te zien. ‘Ik verzorgde de hapjes terwijl de jongens de drank serveerden. Die plateaus zijn veel zwaarder om te dragen. Er waren tien soorten hapjes die ik naar de vele genodigden mocht brengen. Ze kregen onder andere gemarineerde zalm, carpaccio van rund en satés van scampi’s. We werden verplicht om witte handschoenen te dragen en dat maakte de bediening een beetje moeilijker’, legt Delphine uit. Bij aankomst in het paleis werd grondig geoefend, zodat alles vlekkeloos zou verlopen.
  Quinten was een van de jongens die drankjes mocht serveren. ‘Ik heb aan Prins Laurent een biertje gegeven. Hij was erg vriendelijk. Ook de koning heb ik mogen bedienen, hij koos voor een glaasje water. Maar dat mocht ik zelf niet dragen want we werden verplicht om drie meter van de koning te blijven. Alleen de mensen van het paleis mogen de koning bedienen. Ik heb ook prinses Claire mogen bedienen, maar de mooiste van het Koninklijk Paleis vind ik Prinses Mathilde.’ De student geeft toe van tevoren nog even op internet te hebben gekeken, zodat hij alle royals bij de juiste naam zou kennen.

  2 februari 2012 - 08:22