×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lech blijft voor Friso bidden bij foto en kaars

  St. Nikolaoskerk houdt kaars brandend voor prins

  Lech blijft voor Friso bidden bij foto en kaars

  Met een foto van prins Friso op het altaar met daarnaast een brandende kaars herdenkt de St. Nikolauskerk in Lech het ski-ongeluk waarbij de zoon van koningin Beatrix zondag een jaar geleden in coma raakte.

  ”We denken aan het tragische ongeval van prins Friso een jaar geleden op 17 februari 2012. God zegene hem en zijn familie”, vermeldt een blauw kaartje naast het houten fotolijstje. De tekst is in het Duits, eronder staat een Engelse vertaling.

  ”Als je sterft, dan geldt het graf als een blijvende herinneringsplaats”, vertelt priester Jodok Müller in het AD. ”Voor iemand zoals Friso bestaat zo’n vaste plek niet. Daarom heb ik de foto hier neergezet”, licht de priester toe. In de kerkdienst zal de geestelijke zondagochtend met de foto naast zich aandacht besteden aan het lot van de prins. ”Ik vertel over wat er is gebeurd en spreek daarna een gebed uit”, blikt Müller in de krant vooruit op de herdenkingsbijeenkomst. Hij zegt dat de inwoners van Lech erg hechten aan herdenkingen.

  Müller blijft hoop houden. ”De prins leeft nog. Ik heb de hoop dat het weer goed komt met hem. Hoop sterft het allerlaatst.”

  16 februari 2013 - 19:31