×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lech blij met terugkeer Oranjes

  Oranjes zondag bij kerkdienst in wintersportoord

  Lech blij met terugkeer Oranjes

  Koningin Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien en de kinderen zijn al aangekomen in het Oostenrijkse Lech. De persvoorlichter van het plaatsje vertelt aan RTL Boulevard dat de inwoners van Lech weer hebben uitgekeken naar de komst van de koninklijke familie.”We zijn natuurlijk heel blij dat ze weer naar Lech komen. Maar daar zijn we eigenlijk ook wel van uitgegaan. De koninklijke familie is echt een deel van onze familie in Lech”, aldus Pia Herbst. “Dus we maken ons natuurlijk ook zorgen over de prins en zijn familie.”

  De persvoorlichter vertelt het programma ook dat ze aan het begin van de winter hebben overlegd over de veiligheid in het gebied. “Het idee voor zo’n bespreking bestond al langer bij ons in het toerisme, maar dit jaar werd dat overleg zogezegd in het leven geroepen. Niet alleen vanwege het ongeluk met prins Friso, maar ook in het algemeen.”

  Willem-Alexander, Máxima en de kinderen zullen waarschijnlijk dit weekend afreizen naar het skioord. Maandag 18 februari staat dan gelijk de jaarlijkse fotosessie voor de pers op het programma.

  In de St. Nikolaus kerk van het Oostenrijkse Lech wordt zondagmiddag in een speciale mis stilgestaan bij het ski-ongeluk van prins Friso, die dag precies een jaar geleden. Prinses Mabel en andere leden van de koninklijke familie zullen de mis, waarin voor Friso wordt gebeden, bijwonen.

  Nederlandse sikhs bidden vanaf vrijdag voor prins Friso. De ceremonie duurt ongeveer 48 uur. Met het onafgebroken lezen van het heilige boek van de sikhs, de Sri Goeroe Granth Sahib, wil de gemeenschap uitdrukking geven aan hun medeleven met de koninklijke familie. “Wij hopen met deze ceremonie te kunnen bijdragen aan een goede afloop van dit tragische incident.”

  13 februari 2013 - 09:34