Placeholder

Lech blij met terugkeer Oranjes

Koningin Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien en de kinderen zijn al aangekomen in het Oostenrijkse Lech. De persvoorlichter van het plaatsje vertelt aan RTL Boulevard dat de inwoners van Lech weer hebben uitgekeken naar de komst van de koninklijke familie.”We zijn natuurlijk heel blij dat ze weer naar Lech komen. Maar daar zijn we eigenlijk ook wel van uitgegaan. De koninklijke familie is echt een deel van onze familie in Lech”, aldus Pia Herbst. “Dus we maken ons natuurlijk ook zorgen over de prins en zijn familie.”

De persvoorlichter vertelt het programma ook dat ze aan het begin van de winter hebben overlegd over de veiligheid in het gebied. “Het idee voor zo’n bespreking bestond al langer bij ons in het toerisme, maar dit jaar werd dat overleg zogezegd in het leven geroepen. Niet alleen vanwege het ongeluk met prins Friso, maar ook in het algemeen.”

Willem-Alexander, Máxima en de kinderen zullen waarschijnlijk dit weekend afreizen naar het skioord. Maandag 18 februari staat dan gelijk de jaarlijkse fotosessie voor de pers op het programma.

In de St. Nikolaus kerk van het Oostenrijkse Lech wordt zondagmiddag in een speciale mis stilgestaan bij het ski-ongeluk van prins Friso, die dag precies een jaar geleden. Prinses Mabel en andere leden van de koninklijke familie zullen de mis, waarin voor Friso wordt gebeden, bijwonen.

Nederlandse sikhs bidden vanaf vrijdag voor prins Friso. De ceremonie duurt ongeveer 48 uur. Met het onafgebroken lezen van het heilige boek van de sikhs, de Sri Goeroe Granth Sahib, wil de gemeenschap uitdrukking geven aan hun medeleven met de koninklijke familie. “Wij hopen met deze ceremonie te kunnen bijdragen aan een goede afloop van dit tragische incident.”