Laurentien onderscheiden

Prinses Laurentien is onderscheiden met de Majoor Bosshardt Prijs 2010, een prijs voor een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving. De prinses krijgt de prijs vanwege haar jarenlange inzet voor de strijd tegen laaggeletterdheid. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekend gemaakt. 

Op zondag 6 juni zal Laurentien de Majoor Bosshardt Prijs 2010 in ontvangst nemen tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow in Studio 21 in Hilversum. Naast de prinses, mag ook de Stichting Voedselbanken Nederland de prijs in ontvangst nemen vanwege het bieden van concrete hulp aan mensen die in armoede leven. Prins Constantijn zal zijn echtgenote bij deze gelegenheid vergezellen. 

De prijs is ingesteld om het leven en werk van Majoor Bosshardt (1913-2007), het gezicht van het Leger des Heils, te blijven gedenken. De prijs staat symbool voor onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving. Eerdere winnaars zijn onder anderen Erica Terpstra en politica Hannie van Leeuwen.  

Tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow treden bekende Nederlanders en mensen die door het Leger des Heils worden opgevangen en begeleid samen op. De show wordt gepresenteerd door Humberto Tan.