×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurentien neemt Kleinstaatenpreis in ontvangst

  Prinses Laurentien heeft dit weekend als president van de European Cultural Foundation (ECF) de ‘Kleinstaatenpreis’ van het Herbert-Batliner-Europa-instituut in Salzburg in ontvangst genomen. De ECF ontvangt deze prijs voor alle inspanningen ter erkenning van cultuur als belangrijke katalysator voor sociale en cultuurpolitieke ontwikkelingen in Europa en haar buurlanden. Hierbij wordt cultuur gezien als een instrument voor de bevordering van sociale cohesie. Prins Constantijn vergezelde zijn echtgenote bij deze gelegenheid. 


  De ECF bestaat sinds 1954. Eén van de kerntaken van de ECF is het financieel ondersteunen van grensoverschrijdende artistieke projecten en culturele organisaties die onderlinge samenhang en begrip in Europa vergroten. De ECF heeft door de jaren heen een groot Europees netwerk opgebouwd, dat haar rol als katalysator versterkt.

  Ook zet de ECF zich actief in voor een coherent en sterk Europees cultuurbeleid en de bevordering van de interculturele dialoog tussen kunstenaars en de gemeenschap.

  De ‘Kleinstaatenpreis’ wordt elke twee jaar toegekend aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de erkenning van een klein land op politiek, wetenschappelijk, cultureel of economisch gebied. Eerdere prijswinnaars waren onder meer de premier van Luxemburg, Jean-Claude Juncker (2008) en de oud-president van Letland, Vaira Vike-Freiberga (2006). De prijs bestaat uit een door de kunstenares Lotte Ranft ontworpen medaille en een bedrag van 30.000 euro.

  26 juli 2010 - 09:46