Laurentien houdt toespraak in Ridderzaal

Prinses Laurentien houdt op Wereldalfabetiseringsdag een toespraak in de Ridderzaal in Den Haag. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag laten weten. Prinses Laurentien is oprichter en voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven en Speciaal Gezant Geletterdheid voor UNESCO. In deze rol zet zij zich in voor de aanpak van laaggeletterdheid wereldwijd. In 1966 heeft VN-organisatie UNESCO 8 september uitgeroepen tot Internationale Dag van de Alfabetisering. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor het belang van taal, lezen en schrijven. De Week van de Alfabetisering vindt plaats van 5 tot en met 11 september. Tijdens deze week organiseren diverse organisaties zoals gemeenten, bedrijven en onderwijsinstellingen activiteiten met betrekking tot alfabetisering.

Prinses Laurentien houdt op Wereldalfabetiseringsdag een toespraak in de Ridderzaal in Den Haag. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag laten weten. Prinses Laurentien is oprichter en voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven en Speciaal Gezant Geletterdheid voor UNESCO. In deze rol zet zij zich in voor de aanpak van laaggeletterdheid wereldwijd. In 1966 heeft VN-organisatie UNESCO 8 september uitgeroepen tot Internationale Dag van de Alfabetisering. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor het belang van taal, lezen en schrijven.
De Week van de Alfabetisering vindt plaats van 5 tot en met 11 september. Tijdens deze week organiseren diverse organisaties zoals gemeenten, bedrijven en onderwijsinstellingen activiteiten met betrekking tot alfabetisering.