×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurent weer aan de slag

  Verbannen prins' weer in de gratie

  Met veel moed', zo zegt hij zelf, is prins Laurent in vier maanden tijd 15 kilo afgevallen. Tijdens zijn eerste officiële verplichting na zijn 'verbanning' snoept hij echter van Belgische fritten... ‘Maar de rest van de avond eet ik niet meer. Ik volg geen speciaal dieet, ik doe het omdat ik het wil.' Na vier maanden straf trok de Belgische prins weer eropuit voor een officiële verplichting namens de koninklijke familie. Laurent was eregast bij de voorstelling van het plan voor het Park Groot Schijn in Deurne, waar 83 hectare sportterreinen, natuur en volkstuintjes herschapen worden tot één groot sport- en recreatiepark.


  ‘Met veel moed’, zo zegt hij zelf, is prins Laurent in vier maanden tijd 15 kilo afgevallen. Tijdens zijn eerste officiële verplichting na zijn ‘verbanning’ snoept hij echter van Belgische fritten… ‘Maar de rest van de avond eet ik niet meer. Ik volg geen speciaal dieet, ik doe het omdat ik het wil.’ Na vier maanden straf trok de Belgische prins weer eropuit voor een officiële verplichting namens de koninklijke familie. Laurent was eregast bij de voorstelling van het plan voor het Park Groot Schijn in Deurne, waar 83 hectare sportterreinen, natuur en volkstuintjes herschapen worden tot één groot sport- en recreatiepark.

  Laurent liet zien zijn vrolijke zelf niet te zijn verloren en weer goedgeluimd te zijn. De prins werd een tijd lang van het koninklijke toneel vermeden, omdat hij een omstreden reis naar Congo had gemaakt in maart van dit jaar. Noch van de premier, noch van koning Albert had hij daarvoor toestemming gekregen. De regering en het paleis waren er woedend over. Om diens dotatie (ca. 300.000 euro per jaar) te mogen behouden, moest Laurent een gedragscode ondertekenen.

  9 september 2011 - 12:18