×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurent op het matje

  N-VA: 'Prins uit zijn lijden verlossen'

  Het Belgische parlement zet nog altijd grote vraagtekens bij de reis naar Congo die prins Laurent onlangs heeft gemaakt. De prins is gisteren in de Kamer door parlementsleden 'de best betaalde werkloze van dit land' en 'een permanente risicofactor' genoemd. Peter Luykx (Nieuw-Vlaamse Alliantie) wees erop dat de dotatie van 26.000 euro per maand 'bijna zoveel is als president Obama verdient'. Zijn voorstel? 'De prins uit zijn lijden verlossen' door middel van het aanpassen van de uitkeringen van de Koninklijke familie. 'Wanneer stopt dit gesubsidieerd miniatuurtheater in Laken?', vraagt liberaal Jean-Marie Dedecker zich hardop af. Vele andere partijen stellen ook vragen over de omstreden reis naar Congo die Laurent onlangs heeft gemaakt. Volgens de premier heeft Laurent 'een beoordelingsfout' gemaakt. De prins is verplicht om zijn reisplannen en contacten in het buitenland aan hem kenbaar te maken. 'Hij heeft verzaakt aan zijn verplichtingen door de reis te laten doorgaan, ondanks het formele advies van de regering en van het paleis.' Leterme zal de prins op het matje zou roepen, 'om hem aan zijn verplichtingen te herinneren.'


  Het Belgische parlement zet nog altijd grote vraagtekens bij de reis naar Congo die prins Laurent onlangs heeft gemaakt. De prins is gisteren in de Kamer door parlementsleden ‘de best betaalde werkloze van dit land’ en ‘een permanente risicofactor’ genoemd. Peter Luykx (Nieuw-Vlaamse Alliantie) wees erop dat de dotatie van 26.000 euro per maand ‘bijna zoveel is als president Obama verdient’. Zijn voorstel? ‘De prins uit zijn lijden verlossen’ door middel van het aanpassen van de uitkeringen van de Koninklijke familie. ‘Wanneer stopt dit gesubsidieerd miniatuurtheater in Laken?’, vraagt liberaal Jean-Marie Dedecker zich hardop af. Vele andere partijen stellen ook vragen over de omstreden reis naar Congo die Laurent onlangs heeft gemaakt.
  Volgens de premier heeft Laurent ‘een beoordelingsfout’ gemaakt. De prins is verplicht om zijn reisplannen en contacten in het buitenland aan hem kenbaar te maken. ‘Hij heeft verzaakt aan zijn verplichtingen door de reis te laten doorgaan, ondanks het formele advies van de regering en van het paleis.’ Leterme zal de prins op het matje zou roepen, ‘om hem aan zijn verplichtingen te herinneren.’

  1 april 2011 - 14:57