×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurent neemt verborgen familielid mee

  Dochter van prins Karel voor het eerst in openbaar

  Ze is al 74 jaar, maar nog nooit zag België dit lid van de koninklijke familie in het openbaar. Ze leed tot afgelopen donderdag een anoniem bestaan in Brussel. Prins Laurent verscheen die dag met Isabelle Wybo, de dochter van prins Karel. Karel is broer van koning Leopold III en was van 1944 tot 1950 regent van België. De koning werd toen naar Duitsland gevoerd en leefde daarna enkele jaren in ballingschap in Zwitserland. Dat Isabelle Wybo een dochter van Karel is, maakt haar een nicht van de huidige koning Albert II.


  Prins Karel was ongetrouwd, maar kreeg een kind met de dochter van een luxe Brusselse bakker die aan het hof leverde. De prins mocht niet trouwen met het burgermeisje waarop hij verliefd was. In 2003 raakte het bestaan van die dochter bekend in een boek over de vroegere prins-regent. Hoewel Wybo aanvaard werd binnen de familie, is ze nooit officieel erkend.

  6 oktober 2012 - 10:47