×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laatste munt met portret Beatrix in omloop

  300 jaar Vrede van Utrecht met beeldtenis scheidend staatshoofd

  Laatste munt met portret Beatrix in omloop

  De laatste officiële munt met daarop een beeltenis van koningin Beatrix is in omloop gebracht, meldt het ANP. De munt ter gelegenheid van de 300ste herdenking van de Vrede van Utrecht is 5 euro waard. Op de herdenkingsmunt wordt koningin Beatrix omringd door 35 ganzenveren. Die symboliseren de 35 delegaties uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Savoye en Nederland die op 11 april 1713 in Utrecht duurzaam vrede sloten. Hiermee kwam een einde aan de lange reeks veldslagen in de Spaanse Successieoorlog en de Queen Anne’s War.

  In Utrecht zijn dit jaar allerlei herdenkingsactiviteiten.

  14 maart 2013 - 10:07