×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laatste koning Joegoslavië weer thuis

  Petar wordt later met vrouw en moeder herbegraven

  Laatste koning Joegoslavië weer thuis

  De laatste koning van Joegoslavië, Petar II Karadjordjevic (1923-1970), is weer thuis. De stoffelijke resten van de in 1970 in Amerika overleden koning zijn naar Belgrado gevlogen.
  Later wordt Petar bijgezet in het koninklijk mausoleum in Oplenac. De familie wacht op het moment dat de resten van Petar’s echtgenote en moeder vanuit Athene en Londen zijn overgebracht. Dat zal waarschijnlijk in mei plaatsvinden. Tot die tijd ligt de kist in de koninklijke kapel in Dedinje.

  Oudste zoon en troonpretendent Aleksandar nam ontroerd het woord en dankte de Servische autoriteiten die de terugkeer van zijn vader mogelijk hebben gemaakt. Dit jaar zou de koning 90 jaar zijn geworden. 72 Jaar geleden moest de koning het land verlaten onder druk van het nazi-regime.

  23 januari 2013 - 13:40