×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Victoria schittert op homogala

  Zweedse kroonprinses krijgt minutenlang applaus

  Kroonprinses Victoria schittert op homogala

  De Zweedse kroonprinses Victoria heeft maandagavond laat onverwacht haar opwachting gemaakt op het jaarlijkse gaygala in de hoofdstad Stockholm. De prinses werd door het verzamelde publiek getrakteerd op een staande ovatie van een minuut, een welkom dat haar zichtbaar ontroerde.

  ”Ik kom alleen maar om een prijs uit te reiken”, zei ze lachend. ”Maar ik ben natuurlijk heel blij en heel geroerd”, hield ze de gasten voor. De prijs voor homo van het jaar ging naar schrijver en komiek Jonas Gardell. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van de prinses.

  ”Victoria, jij bent onze kroonprinses, maar vanavond ben ik koningin” zei Gardell. Achteraf sprak hij zijn waardering uit voor de medewerking van de prinses aan het gala. ”Het betekent ongelooflijk veel dat de homogemeenschap deze erkenning krijgt en wordt opgenomen. Dit is bij mijn weten nooit eerder gebeurd. Het is historisch dat een koningshuis hierheen komt en het woord homo in de mond neemt”, zei de schrijver.

  Tegen de Zweedse tabloid Aftonbladet toonde Victoria zich na afloop van de avond verguld. ”Het was een fantastische avond met positieve energie en veel liefde.”

  5 februari 2013 - 12:32