×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Victoria eert Nederlandse schrijver

  Guus Kuijer's oeuvre bekroond met Astrid Lindgren-prijs

  Kroonprinses Victoria van Zweden reikte maandag in Stockholm de Astrid Lindgren-prijs uit aan de Nederlandse schrijver Guus Kuijer. Sinds 1973 heeft de als onderwijzer opgeleide Kuijer zich toegelegd op het schrijven van boeken en sindsdien verschenen vele populaire boeken van zijn hand. Boeken die hij schreef over Madelief en Polleke zijn verfilmd. Nadat hij in eigen land al tal van Gouden en Zilveren Griffels won, ontving hij gisteren uit handen van de Zweedse erfgenaam van de troon de prijs die is genoemd naar de schrijfster van onder meer Pippi Langkous, is de grootste in de wereld voor kinder- en jeugdliteratuur. Onderdeel van de prijs is een bedrag van 5 miljoen Zweedse kronen (ruim 555.000 euro).


  De jury van de prijs noemt hem een schrijver die met een scherp intellect actuele maatschappelijke problemen en de grote vragen van het leven beschrijft. Kuijer is de eerste Nederlander die de prijs in ontvangst mocht nemen sinds de oprichting in 2002.

  29 mei 2012 - 11:32