×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses op de postzegel

  Zegel voor hartstichting van Mary

  In de meeste landen is een portret op een postzegel alleen weggelegd voor het staatshoofd. De Deense kroonprinses krijgt echter nu al een eigen zegel. Een van de favoriete fotografen van het Deense koninklijk huis  - Steen Evald - maakte onlangs een mooi portret van haar. Deze foto van Mary staat nu afgebeeld op een postzegel die speciaal voor de hartstichting wordt uitgegeven. De vrouw van kroonprins Frederik is beschermvrouwe van deze organisatie. Een doel dat dicht bij haar staat, want haar eigen moeder overleed in 1997 onverwacht aan een hartprobleem.


  Hart-en vaatziekten behoren tot meest voorkomende doodsoorzaken in Denemarken. Als beschermvrouwe van de Hartstichting hoop ik dat deze postzegel kan helpen om meer licht te werpen op deze trieste cijfers. Dat moet worden aangepakt, het vereist meer onderzoek om de kennis te krijgen over de oorzaak en de behandeling van hart- en vaatziekten.’

  11 juni 2012 - 15:09