Kroonprinses Mette-Marit wordt 40

De Noorse kroonprinses Mette-Marit viert haar 40e verjaardag met een kerkdienst in de openlucht. Voor de dienst in het Drottningpark, of Koninginnepark, zijn zondag 350 gasten uitgenodigd onder wie ook koning Harald en koningin Sonja en uiteraard het kroonprinselijk gezin.

Voorganger in de dienst is bisschop Gunnar Stålset met wie het kroonprinselijk al sinds hun verloving goed bevriend is. Stålset hield ook een toespraak bij het huwelijk van Mette-Marit met kroonprins Haakon in augustus 2001.

Mette-Marit, die maandag pas jarig is, heeft vertegenwoordigers van de instellingen waarmee ze afgelopen 12 jaar nauw heeft samengewerkt uitgenodigd voor de dankdienst die om 14 uur begint. Na afloop is er voor de gasten een ontvangst.

Kroonprins Haakon vierde een maand geleden zijn 40e verjaardag. Hij kreeg van zijn vrouw een muziekfestival aangeboden dat werd gehouden in de tuin van hun residentie aan de rand van Oslo. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prins Constantijn en prins Jaime met zijn verloofde Viktória Cservenyák behoorden tot de festivalgangers.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen