×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Mette-Marit wordt 40

  Viering met kerkdienst in de openlucht

  Kroonprinses Mette-Marit wordt 40

  De Noorse kroonprinses Mette-Marit viert haar 40e verjaardag met een kerkdienst in de openlucht. Voor de dienst in het Drottningpark, of Koninginnepark, zijn zondag 350 gasten uitgenodigd onder wie ook koning Harald en koningin Sonja en uiteraard het kroonprinselijk gezin.

  Voorganger in de dienst is bisschop Gunnar Stålset met wie het kroonprinselijk al sinds hun verloving goed bevriend is. Stålset hield ook een toespraak bij het huwelijk van Mette-Marit met kroonprins Haakon in augustus 2001.

  Mette-Marit, die maandag pas jarig is, heeft vertegenwoordigers van de instellingen waarmee ze afgelopen 12 jaar nauw heeft samengewerkt uitgenodigd voor de dankdienst die om 14 uur begint. Na afloop is er voor de gasten een ontvangst.

  Kroonprins Haakon vierde een maand geleden zijn 40e verjaardag. Hij kreeg van zijn vrouw een muziekfestival aangeboden dat werd gehouden in de tuin van hun residentie aan de rand van Oslo. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prins Constantijn en prins Jaime met zijn verloofde Viktória Cservenyák behoorden tot de festivalgangers.

  18 augustus 2013 - 08:45